Bilincs és „rabomobil” is várja a kecskeméti egyetemistákat a Velencei-tónál

Szerző: Kecskemét Online

Link: http://keol.hu/kecskemet/bilincs-es-rabomobil-is-varja-a-kecskemeti-egyetemistakat-a-velencei-tonal

Dátum: 2017.07.13.
Börtönt látogathatnak, de akár bilincselhetnek is azok az egyetemisták, főiskolások, fesztiválozók, akik részt vesznek az idei EFOTT-on, ugyanis első alkalommal a Büntetés-végrehajtási Szervezet is képviselteti magát a rendezvényen.
 
Első alkalommal, elsősorban toborzási céllal állított fel standot a büntetés-végrehajtás az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján a Velencei-tónál. Az egyébként 1976 óta évenként megrendezett fesztivál az ország egyik legpatinásabb nyári eseményének számít, amelyen alkalmanként több tízezer látogató vesz részt.
 
Az érdeklődők az általános toborzási tájékoztatás mellett különböző programokon is részt vehetnek. Az egyik ilyen program a börtönlátogatás lesz, ahol testközelből tapasztalhatják meg a látogatók, hogyan néz ki egy magyar büntetés-végrehajtási intézet belülről, ahová nem mással, mint egy eredeti fogvatartotti szállítójárművel utazhatnak el.
 
Emellett számos más lehetőséggel is készülnek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának dolgozói, akik többek között bemutatózárkát is felállítottak a helyszínen, amelyet természetesen szintén mindenki megtekinthet, aki a standhoz látogat. A szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket is kézbe vehetik, így akárki megtapasztalhatja, milyen érzés, ha bilincs kattan a kezein. Ha valaki ettől is érdekesebb dolgot szeretne kipróbálni, akkor a börtönlátogatáshoz is használt szállítójárművet, az úgynevezett „rabomobilt" is megtekintheti belülről, sőt még fotókat is készíthet róla.
 
Aki mégsem látogat el a rendezvényre, de érdeklődik a Büntetés-végrehajtási Szervezet által kínált állás- és karrierlehetőségek iránt, az sem marad tájékoztatás nélkül, hiszen a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon megtudhat minden fontos információt, lehetőséget. A toborzással kapcsolatos kérdéseket, felvetéseket, javaslatokat pedig a toborzas@bv.gov.hu email címre várjuk.
 

Címke:   Kecskemét nyilvánosság börtönlátogatás EFOTT