Sikeresen vizsgáztak a börtönben a szobafestő tanoncok

Szerző: DTV / dehir.hu

Link: http://www.dehir.hu/debrecen/sikeresen-vizsgaztak-a-bortonben-a-szobafesto-tanoncok/2017/05/15/

Dátum: 2017.05.15.
Egy, a börtönben található, jelenleg raktárnak használt helyiséget festettek ki a végzősök a vizsgabizottság tagjai előtt.
 
Szobafestő-mázoló-tapétázó szakmunkások tettek hétfőn sikeres záróvizsgát Debrecenben. A végzősök különleges helyszínen, a Büntetés-végrehajtási Intézetben adtak számot tudásukról.
 
Egyikük időközben már szabadult büntetéséből, de a vizsga miatt ma egy napra visszament a rácsok mögé. A Debreceni Szakképzési Centrum és a BV-intézet együttműködési megállapodásának eredményeként hétfőn nyolc fogvatartott tett sikeres szakmunkásvizsgát.
 
Egy, a börtönben található, jelenleg raktárnak használt helyiséget festettek ki a végzősök a vizsgabizottság tagjai előtt. A fogvatartottak a nappali iskolarendszeri képzésben előírt kétéves tananyagot egy év alatt sajátították el. Reingl Antal a kőműves bizonyítványa mellé szerzett most újabb szakmai képesítést.
 
- Ez egy kellemes és hasznos időtöltés volt számunkra, mert ugye nem vagyunk annyira helyhez kötve. Valamint ez a kinti életben ez egy keresett és hiányszakma és a szakmám mellé ez még egy plusz lehetőséget biztosít arra, hogy elhelyezkedjem, ha innen szabadulok – mondta Reingl Antal.
 

Címke:   Debrecen szakmaképzés szakmunkásvizsga